fbpx

Познатият руски език- една непозната територия

Руският език вече не е само език на културата, музиката и поезията. Днес руският език е и език на бизнеса и технологиите. На него са написани неизброими количества технологична литература и научни трудове. Runet е огромно недостъпно на друг език информационно пространство, което не е изцяло покрито от търсенето на „Гугъл“, но предлага ценна, недостъпна другаде информация. Руският език много често се използва и в бизнес преговорите в азиатските държави, наравно с английският-Турция, Китай и някои арабски държави. Днес той е официален освен в Руската федерация, но и още в 5 държави, а в някои държави има официални функции- Израел и др. 144 милиона души в Европа говорят руски език, което го прави най- разпространеният национален език на континента.

Може да изучавате руски език в УЦ“Интелект“ в различни възрастови групи за начинаещи, така и за напреднали. Също така, при нас можете да се подготвите и за изпитите за придобиване на международният сертификат за владеене на руски език, издаван от Института „А.С.Пушкин“ в Москва и признаван в цял свят.

Небостъргачи в Москва
Руски студенти

Наистина ли мога да получа междонародно признат документ, че владея руски език?

Държавният институт по руски език “А.С. Пушкин“ в Москва издава сертификат за владеене на руски език като чуждестранен. Този документ се признава навсякъде по света. В България изпитите за неговото придобиване се провеждат в Руският културно- информационен център в София два пъти в годината. Нивата на познаване на езика са съобразени с Европейската езикова рамка. Изпитите се полагат пред комисия от института „А.С.Пушкин“.

В УЦ“Интелект“ можете да получите подготовка за тези изпити, съобразена с необходимият стандарт и прилагане на най- съвременни методи и учебни материали.