fbpx

ВАЖНО!!!
Във връзка със заповед на министъра на здравеопазването и действията за ограничаване на разпространението на вируса COVID-19 и с грижа за здравето на учениците и преподавателите УЦ "Интелект"- Карлово предприема следните мерки, важащи от 13-ти март до 29-ти март:

1. Учениците посещаващи сертификатни курсове (Първи и Втори сертификат на Кеймбридж) и групите S4 и S5 ще бъдат обучавани онлайн. Преподавателите допълнително ще се свържат с курсистите за подробности.
Присъствени занятия няма да има за периода.

2. За всички други ученици занятията се отлагат до официално премахване на специалните мерки наложени в Република България. До този момент това е датата 29-ти март. Пропуснатите часове на всички групи ще бъдат изцяло компенсирани от УЦ "Интелект" по извънреден график.

Събота, 26 Януари 2019 02:27

Посланикът на Израел присъства на проект на УЦ"Интелект" за годишнина на Холокоста

Посланикът на Израел в Карлово  - Проект Холокоста - УЦ Интелект- Карлово www.karlovopress.com

Възпоменателното събитие бе реализирано от сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина” в рамките на проект „Холокостът на Балканите“ по програма „Европа за гражданите”, съобщиха от пресцентъра на община Карлово. За наученото и преживяното по време на срещите в градовете-партньори по проекта от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Хърватска сподели Цветина Захарлиева, която е изпълнителен директор на карловското сдружение. Кметът на Карлово Емил Кабаиванов откри събитието и приветства Нейно превъзходителство Ирит Лилиан, посланик на Държавата Израел в България. " През десетилетията след Втората световна война поколения в целия свят и най-вече в Европа са се заклевали никога вече да не се допуска такъв страшен геноцид като този срещу еврейския народ. Възпоменателното събитие „Ние помним” е много важно за нас, защото държим да познаваме историята и на Карлово, и на страната ни, и на света. Именно историята ни дава възможност да вземаме аргументирани и правилни решения, да предаваме на младите хора знания и те да се гордеят, че нашата родина е сред страните, успели да осуетят депортирането на 48 000 български евреи през войната... Благодаря на посланика на Държавата Израел в България - Нейно превъзходителство Ирит Лилиан, която отново е в Карлово. В наше лице тя има приятели!”, отбеляза общинският кмет в приветственото си слово. Посланикът на Израел посочи, че събития като настоящото не трябва да се омаловажават и спасяването на българските евреи прави нашата страна много специална. По думите й през Втората световна война еврейският народ плаща най-високата цена, а да бъдеш съпричастен към мъката на другия е благородно и хуманно. За нещастие според нея, жестокостта и злото все още съществуват. Камерна формация „Импресия” изпълни известни еврейски песни. Възпитаници на Учебен център „Интелект” представиха проекта „Холокостът на Балканите” и трогнаха до сълзи присъстващите в зала „Васил Караиванов”.

--

Изт. "Карлово прес" - http://www.karlovopress.com/karlovo/kultura-4/poslanikt-na-izrael-be-gost-na-obshchina-karlovo-2577