fbpx

Роботика и програмиране за ученици

Първи стъпки към професиите на бъдещето

Защо роботика?

Има няколко причини децата да изучават роботика и програмиране. На първо място това е дигитализацията, която навлиза все повече в ежедневието ни и работата ни. Роботите вече не са само скъпи машини за индустрията, а вече могат да бъдат срещани в офиси, магазини, обществени институции и дори вкъщи. Управлението, програмирането и производството на роботи е част от професиите на бъдещето, които ще заменят над 80% от съществуващите днес професии.
Чрез курсовете по роботика децата придобиват неусетно представа за основни концепции във физиката и механиката. Постепенно навлизат в програмирането и инженерството. Придобиват навици за стройно, алгоритмично мислене. Учат се и на такива умения, като работа в екип, решаване на задачи в споделена среда, презентиране на технически проект и още много други.

За кого се подходящи курсовете по роботика и програмиране за деца?

Курсовете по роботика и програмиране са подходящи деца, които проявяват интерес към технологиите, точните науки, дизайна и компютрите. Понякога този интерес не е напълно осъзнат. Внимателното наблюдение от страна на родителя може да идентифицира специфичните интереси на детето и то да бъде насочено към област, в която то ще се развива лесно, успешно и с удоволствие.

За кого не са подходящи?

За всеки, който смята, че изучаването на физика, механика, роботика, програмиране, както и всякакви технологии е загуба на време и средства.

За каква възраст са предназначени курсовете?

Курсовете по роботика и програмиране са разделени в две възрастови групи

  • Деца от 2-ри до 4-ти клас.
  • Деца от 5-ти до 8-и клас.

Програмата, методиката на обучение и учебните материали са адаптирани за възрастта на учениците и техните познания, получавани в училище.

Какво включва обучението по роботика и програмиране за деца?

В първите две нива курсистите се запознават с основни концепции при конструирането на роботи- сензори, двигатели, работа с тях, построяване на алгоритми и кратки програми за управление.
Още от самото начало чрез забавни упражнения, задачи и състезания със самостоятелно построени роботи децата неусетно навлизат в сериозните точни науки.
Следва обучение по състезателна роботика, което издига познанията натрупани през първите две години на едно по- високо равнище. Курсистите вече могат да взимат участия в международни състезания по роботика.
На следващо място идва обучението по програмиране с най- бързоразвиващият се програмен език Python, както и езика C++, като придобитите умения и знания са приложими в множество други области.
Цялото обучение е с продължителност 5г.

С каква продължителност е всяко занятие?

Курсовете по роботика и програмиране за деца са с различна продължителност за всяка възрастова група.
Всяко ниво съдържа 2 модула по 7 занятия или 14 занятия общо, като всяко занятие е с продължителност от 3 учебни часа за децата 2- 4 клас и 4 учебни часа за учениците от 5-8 клас.
Това прави 42 учебни часа за по- малките и 56 часа за по- големите курсисти.

Как става записването и кога мога да се запиша?

Записването за курсовете по роботика и програмиране за деца става, чрез попълване на бланка в офиса на УЦ "Интелект" и внасяне на частична или пълна такса за обучение.

Актуалният график на занятията можете да намерите тук.


Адресът на УЦ "Интелект"- Карлово е:

гр. Карлово 4300
ул. "Летец капитан Дойчин Бояджиев" №2, ет.3

тел: (0335) 91708
моб.: 0895 456 308

e-mail: intellect-office@gmail.com

Колко струва обучението?

Таксите за курсовете по роботика и програмиране за деца са различни за различните възрастови групи и са съобразени с почасовото натоварване курсистите.
Най- актуална информация можете да получите на контактните телефони на УЦ"Интелект"- Карлово:
тел: (0335) 91708  или моб.: 0895 456 308, както и на адрес гр. Карлово 4300, ул. "Летец капитан Дойчин Бояджиев" №2, ет.3.

 

Има ли сертификати за завършено ниво?

Да. Завършването на всеки модул става с връчването на сертификат, който има индивидуален номер и код в глобалната система на FLLCASTS и Robopartans.